Over ons

Over Schiphol Airport Retail

Schiphol Airport Retail exploiteert winkels op Amsterdam Airport Schiphol, waar met name luxe chocolade, dranken en exclusieve tabaksartikelen worden verkocht, aangevuld met een bescheiden assortiment aan cosmetica en elektronica. De winkelorganisatie, waarin het grootste deel van de circa 150 medewerkers werkt, wordt ondersteund door professionele en ambitieuze teams op de afdelingen Logistiek en Kantoor, met onder andere specialisten op het gebied van Category Management, Marketing, IT, Security, Finance, Staff Planning en HR. SAR is qua omzet één van de grootste retailers op Amsterdam Airport Schiphol en streeft een zo persoonlijk mogelijke klantbenadering na in de schijnbaar anonieme omgeving van één van de grootste luchthavens van Europa.

Meer weten over SAR?

Een inspirerende werkomgeving vormt de basis van inspiratie van onze klanten. Om dat te bereiken wordt iedereen binnen SAR uitgedaagd en gestimuleerd om het beste uit zichzelf te halen.

Klanten laten genieten van iets lekkers of moois… Zeg nou zelf, kun je iets bedenken dat jou meer voldoening geeft?

(*Medewerkerstevredenheidsonderzoek 2018)

Gelukkige klanten begint met gelukkige medewerkers. Daarom werkt SAR voortdurend aan de verbetering van de werksfeer.

Dat Schiphol een dynamische, bruisende omgeving is, is iedereen bekend. Onze (nieuwe) collega’s dragen hieraan bij en stralen dit uit in alles wat ze doen.

Bij SAR verwachten we dat je het beste uit jezelf haalt. Ons ruime aanbod product- en verkoopkennis op de vloer helpt je daarbij, maar persoonlijke ontwikkeling begint bij jezelf en je eigen ambities.

Het bedrijf Schiphol Airport Retail

Schiphol Airport Retail is een zelfstandig bedrijf met twee aandeelhouders: het Duitse familiebedrijf Gebr. Heinemann (gespecialiseerd in Travel Retail) bezit sinds mei 2015 60 procent van de aandelen en Schiphol Group heeft een belang van 40 procent. SAR exploiteert achter de douane en in het Schengen-gebied circa tien winkels met een uitgebreid assortiment dat voornamelijk bestaat uit luxe chocolade, dranken en exclusieve tabaksartikelen.

Onze winkels

Schiphol Airport Retail exploiteert momenteel circa tien verkooppunten achter de douane en in het Schengen-gebied. Het assortiment en de winkelformule van elk van de verkooppunten is afgestemd op de specifieke reizigersgroepen.

In de grote Combi Stores wordt een zeer uitgebreid assortiment gevoerd, voornamelijk bestaande uit luxe chocolade, dranken en tabaksartikelen. Deze winkels hebben een vloeroppervlak van circa 600 m2 en bevinden zich in de drie departure lounges, direct na de paspoort- en/of bagagecontrole, op Amsterdam Airport Schiphol. Gemak, ruime keuze en een aantrekkelijk geprijsd assortiment zijn de voornaamste redenen om de Combi Stores te bezoeken.

De Gate Stores bieden de reizigers een laatste mogelijkheid om, op weg naar de gate, de kans te grijpen om een aankoop te doen. In deze winkels, met een vloeroppervlak vanaf ca. 150 m2, zijn de highlights en beste aanbiedingen van ons assortiment verkrijgbaar. Naast luxe chocolade, dranken en tabaksartikelen wordt in deze winkels ook een bescheiden assortiment cosmetica en elektronica aangeboden.

Het assortiment van de Specialty Shops, met een vloeroppervlak van ca 80 m2 bestaat voornamelijk uit luxe chocolade, aangevuld met goed-combinerende, speciaal geselecteerde dranken. Op deze shops komen de ware chocoladeliefhebbers af, die bovendien een hoog serviceniveau en persoonlijke aandacht verlangen.

Met een vloeroppervlak van ca. 130 m2 is Exquisite het domein van de ware levensgenieter. In deze shop is luxe de standaard en zijn de meest exclusieve dranken en sigaren voor handen. Service is hier een understatement.

Werknemers

Er werken ruim 150 mensen bij Schiphol Airport Retail. Zij werken in de winkels, op logistiek of op kantoor.

We are you

De medewerkers van Schiphol Airport Retail (SAR) vormen een afspiegeling van de reizigers die uit de hele wereld afkomstig zijn, zowel qua taalbeheersing als qua culturele achtergrond. De reizigers moeten iets van hun eigen wereld herkennen in de medewerkers, vandaar dat SAR bewust op zoek is naar  een zo groot mogelijke diversiteit  onder haar werknemers.

SAR exploiteert circa tien verkooppunten achter de douane en in het Schengen-gebied.
Er werken ruim 300 mensen bij Schiphol Airport Retail.
De culturele achtergronden van de medewerkers van Schiphol Airport Retail zijn zeer divers.

Carrière bij SAR

Carrière maken bij SAR doe je door het beste dat je in je hebt te laten zien aan je collega’s. Dat begint al bij jouw sollicitatie. Daar stellen we wie je bent en welke eigenschappen je aan ons laat zien centraal. Op die manier maken we een inschatting van welk team jou het beste past.